Dat ouders onvoorwaardelijk van hun kinderen zouden moeten houden, betekent niet...⁠⁠

...dat ze dat ook kunnen

.⁠...dat ze het kunnen laten zien.

⁠⁠Wat op het eerste gezicht niet zoveel met ondernemen te maken lijkt te hebben.

Maar ik spreek maar al te vaak ondernemers die zich, toen ze jong waren, een keer of zelfs structureel afgewezen hebben gevoeld door één van hun ouders.

⁠⁠De positieve gevolgen daarvan kunnen namelijk een hoge mate van zelfstandigheid en onafhankelijkheid zijn. En laten dat nou net twee eigenschappen zijn die perfect bij het ondernemerschap passen.

Het punt is alleen dat de wond die deze afwijzing achter heeft gelaten lang niet altijd volledig geheeld is. ⁠⁠Waardoor je ook als volwassene ervaringen van afwijzing blijft aantrekken. Omdat het brein nou eenmaal graag - en onbewust - de allereerste relatie die je kende opnieuw creëert. Want bekend is veilig.⁠⁠

En wat het extra ingewikkeld maakt, is dat het kinderbrein vaak een vrij destructieve conclusie trekt wanneer een kind wordt afgewezen door een ouder: “Dan moet er wel iets fundamenteel mis met MIJ zijn.⁠

Want ouders houden altijd onvoorwaardelijk van hun kinderen. En de mijne niet van mij.⁠”⁠De onderbewuste overtuiging 'er is iets fundamenteel mis met mij' en de onbewuste neiging om afwijzing aan te trekken kunnen het behoorlijk ingewikkeld maken om consistent fijne klanten aan te trekken en daar moeiteloos mee samen te werken.⁠⁠

Zelfs als je 'alles goed doet' in je marketing en in de manier waarop je met je klanten werkt, is de kans groot dat periodes waarin het lekker loopt zich afwisselen met periodes waarin de sales calls veel te lang uitblijven. 

En zal je af en toe klanten op je pad krijgen met wie de samenwerking frustrerend en lastig is. ⁠Daarom werk ik met mijn klanten regelmatig aan dit soort vroege kind ervaringen. Op bewust, energetisch en onderbewust niveau. En het fijne is dat dit op veel meer vlakken positief resultaat geeft dan alleen in je onderneming. In je relatie, met je kinderen, in vriendschappen...

Ben je benieuwd of dit soort werk jou ook verder kan helpen in je onderneming? Je bent van harte welkom om een kennismakingsgesprek te plannen waarin we dat samen onderzoeken.


Herken je die vicieuze cirkel?

Je baalt van een situatie. En tegelijkertijd realiseer je je dat de weerstand tegen die situatie het onmogelijk maakt om iets anders te creëren.

En het voelt vrij onmogelijk om je daar uit te denken...

Daar heb ik een hele fijne en snelle oplossing voor!

Met deze 6 minuten durende tapping video los je de energetische blokkade op zodat je kunt accepteren en loslaten, zonder dat je daardoor passief wordt en niet meer in staat bent om geïnspireerde actie te ondernemen.

Wanneer je je nu inschrijft voor mijn nieuwsbrief (over ondernemen vanuit je zone of genius, human design en alignment) ontvang je de video direct in je inbox.

Ik stuur je nooit spam (beloofd!) en je kunt je altijd uitschrijven. Je vindt HIER mijn privacy policy.