met mij werken

Wat denk jij als je de term 'high-vibe' hoort?

Word je er blij van? Denk je "weer zo'n cliché term?". Of misschien: "klinkt mooi, maar in de praktijk niet zo haalbaar"?

Of misschien wel een mix van alle drie?

Wanneer ik met klanten werk, gebruik ik een eigen methode die ik de high-vibe ondernemen methode noem. En niet omdat ik geloof dat je 24/7 supervrolijk en positief moet zijn...volgens mij bestaat dat namelijk niet (en gelukkig maar).

In plaats daarvan focussen we binnen deze methode bewust op onze emoties en gedachten. We kiezen steeds de hoogst vibrerende versie mogelijk, zonder voorbij te gaan aan wat er is. Er is dus ook bewuste aandacht voor wat ons nog in de weg staat om ons beter te voelen, inclusief snelle tools om dat op te ruimen!

De high-vibe ondernemen methode bestaat uit drie pilaren:

1. De overtuiging dat je, wanneer je vanuit je zone of genius werkt, de allermeeste waarde kunt toevoegen terwijl het werk voor jou moeiteloos voelt en je er energie van KRIJGT. En dat je je op deze manier vervuld kunt voelen, goed geld kunt verdienen én levens kunt veranderen.

2. De overtuiging dat je geboren bent met een perfect ontwerp van talenten, manieren waarop jij dingen het beste kunt aanpakken, uitdagingen en eigenaardigheden. En dat, wanneer je jouw oorspronkelijke ontwerp helemaal snapt en van daaruit kunt leven en ondernemen, alles op z'n plaats valt. Hiervoor gebruik ik human design.

3. De overtuiging dat wij bedoeld zijn om te leven en te werken in co-creatie met het universum. (Of de Bron, Goddess, hoe je het ook wilt noemen.) We kunnen de Wet van Aantrekking inzetten om exact die ervaringen en mensen aan te trekken die we nodig hebben om ons doel te bereiken. En dat we onze mindset, energie, onderbewuste overtuigingen en andere programmeringen (zoals die van eerdere generaties en van het collectief) kunnen aanpassen zodat ze vóór ons gaan werken. Zo wordt geïnspireerde actie vanzelfsprekend, in plaats van dat we moeten pushen, ons regelmatig uitgeput voelen, of stress, drama en twijfel moeten ervaren.

Jouw zone of genius

De term 'zone of genius' komt uit het boek 'The big leap' van Gay Hendriks. Hij beschrijft in zijn boek dat al onze bezigheden in vier verschillende zones zijn in te delen:

 • zone of incompetence: dat wat we niet kunnen
 • zone of competence: dat wat we kunnen, maar heel veel mensen kunnen het (veel) beter dan wij
 • zone of excellence: de dingen waar we heel goed in zijn, meestal zijn ze aangeleerd
 • zone of genius: dat ene ding waarin je beter bent dan iedereen die je kent, dat je moeiteloos afgaat - het voelt niet eens als werk- en waar je energie van KRIJGT.

Je zone of genius is niet een specifieke activiteit (zoals coachen of fotograferen), maar iets dat je doet tijdens deze activiteit dat heel bijzonder is. Waar de magie en de transformatie plaatsvinden. En vaak heb je niet eens door dat je het doet, of dat het bijzonder is. Omdat het voor jou zo natuurlijk en vanzelfsprekend is. Daarom kan het lastig zijn om je eigen zone of genius te vinden. Vaak weet je het wel ongeveer, maar niet exact.

Het is heel belangrijk om WEL precies te weten wat je zone of genius is. Want hoe meer je erin werkt, hoe makkelijker en leuker je werk wordt. En hoe beter je je klanten kunt helpen. Met je zone of genius kan je levens veranderen, zelf goed geld verdienen, en het voelt goed en gemakkelijk. 

Het lijkt dus een no-brainer om zoveel mogelijk in je zone of genius te willen werken... Maar dat valt in de praktijk nog tegen. Ik zie veel ondernemers nog vaak in hun zone of excellence werken. Soms zelfs volledig. Ze zijn dan zo gewend om op deze manier te werken dat het onmogelijk lijkt om voor hun zone of genius te kiezen. Of ze willen het wel, maar er is onbewust angst die ze tegenhoudt. Want stel je voor dat jij datgene gaat aanbieden wat jou bijzonder maakt, en niemand wil het hebben? 

Daarnaast is het verleidelijk om zoveel mogelijk zelf te willen doen in je bedrijf. In het begin vanuit overwegingen van kostenbesparing. Daarna vaak omdat uitbesteden niet altijd gemakkelijk lijkt. En werk je dus ook nog eens een deel van je tijd in je zone of competence...superzonde! 

Daarom help ik ondernemers om hun zone of genius te ontdekken en om er vervolgens ook meer in meer in te gaan werken.

Jouw human design

Mijn favoriete methode om jezelf te leren begrijpen is human design. Heel in het kort is human design een soort astrologie 'on steroids'. Het combineert verschillende eeuwenoude wijsheden met quantum-mechanica en geeft je een uitgebreide handleiding van jezelf. Wanneer je je human design snapt, kan je:

 • de wet van aantrekking veel effectiever toepassen
 • betere beslissingen nemen
 • stoppen met twijfelen over business strategie
 • zien hoe jij anders bent dan anderen en waarin juist hetzelfde
 • je klanten nog beter ondersteunen
 • je purpose leven
 • je energie veel beter managen

Je kunt je voorstellen dat ondernemen een stuk leuker en makkelijker wordt wanneer je dit systeem begrijpt en kunt toepassen! Daarom is dit een ander belangrijk onderdeel van ons werk samen.

Ik volg de opleiding tot quantum human design specialist bij Karen Curry en ben inmiddels gecertificeerd in level 1 en 2. Wil je meer details lezen over human design? Neem dan ook een kijkje op deze pagina. 

De Wet van Aantrekking

De wet van aantrekking houdt in dat deeltjes met een bepaalde vibratie deeltjes aantrekken met een zelfde vibratie. 
Wanneer je begrijpt dat alles in het universum uit vibrerende deeltjes bestaat (zoals de quantum-mechanica ons geleerd heeft) inclusief onze gedachtes en gevoelens, snap je de kracht van ons denken en voelen.

Wanneer wij aan iets denken, vergroten wij dankzij deze wet de kans dat het daadwerkelijk gebeurt. En wanneer wij iets voelen, trekken we gebeurtenissen en mensen aan met dezelfde gevoelens.

Het praktisch toepassen van de Wet van Aantrekking zodat je heel bewust je eigen leven en bedrijf vorm kunt geven, vereist iets dat we 'alignment' noemen. (Helaas is er geen fijne Nederlandse vertaling vooralsnog.) Wanneer je in alignment vibreert met dat wat je wilt creëren, kan je vervolgens geïnspireerde actie ondernemen om dat in je fysieke werkelijkheid te brengen. In tegenstelling tot actie die geforceerd voelt, waarbij je moet pushen, of waaraan je constant twijfelt.

Dat geïnspireerd actie ondernemen werkt onder een belangrijke voorwaarde: dat je vooral niet gehecht raakt aan de uitkomst. Met andere woorden: aan de ene kant moet je behoorlijk gefocust te werk gaan, en aan de andere kant moet het je geen bal kunnen schelen of het lukt...

...yup. Dat vind ik dus ook best ingewikkeld!

Onder andere voor dit dilemma, is tapping (emotional freedom techniques of EFT) een belangrijk onderdeel van mijn programma's.

Tapping/EFT

Zoals je je kunt voorstellen, is jouw 'vibe' - de vibraties van jouw gedachtes en gevoelens en de energie die jouw lichaam uitzendt - een belangrijk onderdeel van de high-vibe methode. Je kunt alleen aantrekken wat je wilt, wanneer je vibe daarmee in balans is... En dat is nog niet altijd makkelijk, wanneer je daar geen praktische tools voor hebt. 

Tapping is een snelle en makkelijke manier om energetische disbalans op te lossen, zodat je weer magnetisch wordt voor de juiste dingen. Wanneer we iets ontdekken dat je in de weg staat om je high vibe te kunnen voelen, kan je tappen om die blokkade op te heffen. Je tapt op energieknooppunten (meridianen) in het gezicht, in je hals, onder je oksel en op je hoofd. 

In mijn programma's gebruiken we tapping voor belemmerende overtuigingen, om te manifesteren, voor emoties en gevoelens en om dingen te verwerken (zoals die rampzalig verlopen sales call waar je elke keer dat je met een potentiële klant in gesprek gaat weer aan terugdenkt). 

En het fijnste? Je hoeft daar zelf nauwelijks bij na te denken. Ik heb namelijk een videotheek met tapping video's voor allerlei dingen die je tijdens het ondernemen tegenkomt. En uiteraard creëer ik met liefde op verzoek, wanneer je iets mist.

Thèta Healing

Een ander fenomeen dat je soms behoorlijk in de weg kan zitten? Onderbewuste overtuigingen.

Wanneer ik ondernemers vraag wat ze willen bereiken, dan is dat steeds een combinatie van werk doen waar ze superblij van worden en een fijne maandomzet zonder er oneindig veel uren of bloed, zweet en tranen in hoeven te stoppen. ⁠⁠

Maar ⁠wanneer we die vraag aan hun onderbewuste stellen, dan geloven ze bijvoorbeeld:⁠⁠

 • Dat werk nou eenmaal niet leuk hoort te zijn. (Het heet niet voor niets werken.)⁠
 • Dat je keihard moet werken om succes te mogen hebben. (En dat iedereen die er niet keihard voor werkt het eigenlijk niet verdient, of iets doet wat niet helemaal in de haak is.)⁠
 • Dat het inhalig/niet spiritueel/oppervlakkig is om goed geld te willen verdienen. (En liever good karma dan een goedgevulde bankrekening.)⁠⁠

Wat je op bewust niveau gelooft of wilt geloven, staat regelmatig lijnrecht tegenover wat je op onderbewust niveau gelooft. ⁠⁠Dat patroon waarbij het lange tijd heel leuk gaat, en dan toch weer moeilijk en hard werken wordt? Alsof je één voet op het gas, en de andere op de rem hebt? En dus nooit dichterbij dat doel van werk waar je energie van krijgt, alleen nog maar hele toffe klanten, je gedroomde omzet en een relaxed aantal uren komt?

⁠⁠Dat zou zomaar eens kunnen komen doordat je nog wat werk te doen hebt aan je onderbewuste overtuigingen.⁠ In mijn programma's werk ik daarvoor met Thèta Healing. 

Thèta healing maakt gebruik van het gegeven dat veel van onze onderbewuste overtuigingen ontstaan zijn toen ons brein met name in thètagolf-staat was: tussen ons 2e en 8e levensjaar. (Ter vergelijking: als volwassene is ons brein, wanneer we wakker zijn, in alfa-, bèta- of gamma-staat.) Wanneer we, met een simpele meditatie, in thètagolf-staat komen, is het makkelijker om onze onderbewuste overtuigingen te ontdekken, én we kunnen veranderingen aanbrengen. 

Op deze manier kunnen we in één individuele sessie bij de kern van jouw niet helpende overtuigingen op een bepaald gebied komen en deze voor altijd oplossen. Zonder dat jij daarvoor hard hoeft te werken!


Dit is hoe high-vibe ondernemen werkt.

In je zone of genius werken + je eigen gebruiksaanwijzing en superpowers snappen en inzetten + geïnspireerde actie vanuit alignment en je human design. En vervolgens steeds ontdekken waar je nog niet in alignment bent (in je mindset, je energie en/of je onderbewuste overtuigingen) en op basis daarvan het werk doen om dit op te lossen.  

Wanneer we samenwerken in één van mijn programma's, werken we altijd met een combinatie van deze ingrediënten. 

Zodat jij nog moeitelozer en met meer energie en vervulling de allerleukste klanten en opdrachten kunt aantrekken.

Human Design Business Reading en Training

Human design business reading (90 minuten, inclusief opname) en videotraining voor dienstverlenende ondernemers. 

Ben jij, nu je de basics van human design snapt, benieuwd hoe jij specifiek ontworpen bent om je bedrijf gemakkelijk te laten groeien? Jouw klanten nóg beter te ondersteunen? Nog meer vreugde en overvloed te creëren met je bedrijf?

Omdat je snapt wat voor jou werkt en wat juist niet? Je nog beter snapt wat jouw purpose is? En omdat je weet hoe jouw klanten hetzelfde zijn als jij, en waarin ze juist iets anders nodig hebben?

 • Een combinatie van human design- en business strategie in één sessie van 90 minuten.
 • Videotrainingen over type en strategie, over ondernemen vanuit je design, over jouw authority en over je profiel. 

Zodat we in de sessie helemaal kunnen focussen op alle informatie die specifiek over jou en je business gaat. En je met heel veel inzicht én praktische stappen om jouw bedrijf te laten groeien vanuit je human design de sessie afsluit.

Jouw investering: 400 plus BTW

High-vibe Mastermind

Zes maanden durend groepsprogramma met mastermind, individuele coaching en expert-sessies, voor dienstverlenende ondernemers. 

Ben jij dienstverlenend ondernemer en voel jij aan alles dat er meer inzit? Meer zone of genius, nóg beter passende klanten en opdrachten en niet langer op veilig spelen?

En voel je dat de manier om dat te bereiken niet in méér strategie of nog meer dóen ligt, maar in anders ondernemen: helemaal op de manier die bij jou past en in co-creatie met het universum?

 • Nog veel meer van jezelf en je zone of genius in je bedrijf integreren, en ondernemen vanuit alignment en je human design strategie.
 • Aan de groei van jouw bedrijf werken in een groep ondernemers die ook klaar zijn voor groei vanuit alignment en hun zone of genius.
 • Opruimen wat je nu nog in de weg staat om de allertofste versie van jouw bedrijf neer te zetten: PLAY BIG. 

De verbinding en persoonlijke groei van werken in een groep gecombineerd met de transformatie van individuele coaching (inclusief tapping en Theta healing voor werk op energetisch en onderbewust niveau).

Start 1 maart 2021 - mogelijkheden om nu al te starten met samenwerken.

Meer over de mastermind.

Vleugels

Zes maanden of een jaar individuele coaching voor dienstverlenende ondernemers, op maat gemaakt, wekelijks contact.

Ben jij dienstverlenend ondernemer en klaar voor de volgende fase van groei van je bedrijf? Werk je zoveel mogelijk in je zone of genius en zijn mindset en werken met de wet van aantrekking belangrijke thema's voor je?

En lijkt het je heerlijk om individueel te gaan werken aan groei van je bedrijf, zodat je snel stappen kunt zetten, met meer vervulling, vrijheid en plezier? 

 • Doelgericht werken aan jouw persoonlijke thema's en omstandigheden.
 • Sparren over strategie zodat je snel helderheid hebt over de meest moeiteloze en aligned route naar groei.
 • De volgende laag conditionering, niet meer werkende patronen en onderbewuste overtuigingen loslaten.
 • Helemaal jezelf mogen zijn, en tegelijkertijd scherp gehouden worden op manieren waarop jij op veilig speelt.

De snelheid en doelgerichtheid van een traject dat helemaal aangepast is aan wat er voor jou op dat moment speelt en waar voor jou de mogelijkheid ligt om verder te groeien. De ruimte van zes maanden of een jaar individueel samenwerken, voor langdurig resultaat in je leven en in je bedrijf.

Start in overleg. Beperkte beschikbaarheid. 

Meer over Vleugels.


Wil jij onderzoeken of we een match zijn om samen te werken?

Plan dan een kennismakingsgesprek, ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

De kennismakingsgesprekken zijn altijd via videobellen. De coaching vindt online plaats of op locatie bij mij in Leiden (goed bereikbaar met OV, parkeren voor de deur).