Op 21 januari is in de avond (in deze tijdzone tenminste) een nieuw human design jaar begonnen! Gedurende het jaar beweegt de zon door alle 64 poorten die op de chart te vinden zijn. Op deze manier wordt steeds een ander thema in het licht gezet.

In deze blog leg ik kort uit waar de poorten (gates) vandaan komen, en wat de invloed is van de stand van de zon. Ook leg ik uit wat het verschil is in invloed tussen poorten die je wel en poorten die je niet gedefinieerd hebt in jouw chart. 

De human design poorten zijn afgeleid van de Chinese I Ching. 

Elke poort correspondeert met één van de 64 hexagrammen die hierin beschreven staan. De I Ching is een filosofische tekst die op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Daarom zal je verschillende beschrijvingen tegenkomen van wat de human design gates betekenen, afhankelijk van de lens van degene die deze geschreven heeft.

Wanneer ik de betekenis van een poort bestudeer, gebruik ik daarvoor de uitleg van Karen Curry gecombineerd met de I Ching uitleg van David Hinton. (Beide boeken zijn te vinden op deze pagina, daar vind je ook uitleg over de basics van human design.) Maar er zijn allerlei boeken die je hiervoor kunt gebruiken, het is dus een kwestie van even zoeken naar de auteurs met wie jij het meest resoneert.

Je kunt de energie van de poort waarin de zon op dat moment staat, gebruiken om meer te leren over dit thema.

Is de poort waar de zon op dat moment in staat in jouw chart niet gedefinieerd/omcirkeld?

Dan heb jij in jouw dagelijks leven niet consistent toegang tot de energie waar die poort voor staat, en is het dus een mooie kans om die energie te ervaren en te onderzoeken voor jezelf.

Is de poort wel gedefinieerd? 

Of zoals veel mensen zeggen: "heb jij die poort" in jouw chart? Dan heb jij consistent toegang tot een specifiek element van die energie. Elke poort bestaat namelijk uit zes lijnen, die elk weer een ander aspect vertegenwoordigen, en de planeten in onze chart staan steeds in één van die lijnen. Voor jou geldt dus dat je dan de kans hebt om ook de andere aspecten van die energie te ervaren en te onderzoeken voor jezelf. Namelijk de lijnen die niet in jouw eigen chart terug te vinden zijn.

Wanneer je gedurende een jaar steeds de poort die op dat moment wordt opgelicht, gebruikt om te onderzoeken welke rol dat thema in jouw eigen leven speelt, kan je deze poorten dus gebruiken als handleiding voor zelfonderzoek. 

⁠En tegelijkertijd begrijp jij de human design chart steeds beter, en daarmee ook de mensen om je heen die misschien poorten gedefinieerd hebben die niet in jouw design te vinden zijn! 

Om een voorbeeld te geven hiervan, vertel ik je over poort 41: de poort waarmee het nieuwe jaar begint.

Poort 41 correspondeert met het hexagram dat depletion of decrease heet in de I Ching. ⁠

⁠De energie die bij poort 41 hoort, is die van iets dat ontstaat uit niets, dankzij ons voorstellingsvermogen. Het magische gegeven dat wij ons voorstellingsvermogen kunnen gebruiken om te creëren.⁠

⁠De vragen die je bij deze poort kunt overdenken zijn de volgende: ⁠

⁠1. Waarvoor kies jij jouw voorstellingsvermogen te gebruiken?⁠

⁠Fantaseer jij over al het mooie dat mogelijk is? Over overvloed? Meer verbinding vanuit liefde? En durf jij erop te vertrouwen dat wat jij bedenkt ook werkelijkheid kan worden?⁠

⁠2. En waar stap jij soms nog in de valkuil van het piekeren, of misschien zelfs catastroferen? ⁠

⁠Gebruik jij, onbewust en onbedoeld, jouw voorstellingsvermogen om energie te besteden aan dat wat je níet wilt? De dingen waar je bang voor bent? ⁠

En wat heb je dan nodig om jezelf hier snel voor te vergeven en je energie weer te richten op mogelijkheden?

Op deze manier kan je voor elke poort onderzoeken wat de positieve, helpende manier is om met dit thema te werken. 

En op waar in jouw leven, of op welke manier je juist de lage expressie van het thema leeft.

Wanneer je regelmatig checkt in welke poort de zon op dat moment staat, heb je een fijne handleiding om in één jaar alle thema's die in een chart voorkomen te onderzoeken. En kan je dus jezelf poort voor poort te transformeren. Zodat je de meest overvloedige en gelukkige versie van jezelf kunt worden. 

En dat is dan weer heel helpend om de Wet van Aantrekking makkelijker voor je te laten werken en zo gemakkelijker te groeien met je bedrijf!


Herken je die vicieuze cirkel?

Je baalt van een situatie. En tegelijkertijd realiseer je je dat de weerstand tegen die situatie het onmogelijk maakt om iets anders te creëren.

En het voelt vrij onmogelijk om je daar uit te denken...

Daar heb ik een hele fijne en snelle oplossing voor!

Met deze 6 minuten durende tapping video los je de energetische blokkade op zodat je kunt accepteren en loslaten, zonder dat je daardoor passief wordt en niet meer in staat bent om geïnspireerde actie te ondernemen.

Wanneer je je nu inschrijft voor mijn nieuwsbrief (over ondernemen vanuit je zone of genius, human design en alignment) ontvang je de video direct in je inbox.

Ik stuur je nooit spam (beloofd!) en je kunt je altijd uitschrijven. Je vindt HIER mijn privacy policy.