Human Design

Wil jij je weer herinneren hoe JIJ ontworpen bent om succesvol en met plezier te leven en ondernemen? 

Human design combineert eeuwenoude wijsheid (Westerse and Oosterse astrologie, de Chinese I Ching, de Joodse Kabbalah en het Hindu Chakra systeem) met quantumfysica om jou inzicht te geven in hoe jij bedoeld bent optimaal te functioneren.

Business strategie gebaseerd op je geboorte informatie klinkt misschien een beetje zweverig, maar heb je ooit:

 • je afgevraagd waarom sommige strategie perfect werkt voor je business bestie of je mentor en jou nada oplevert? 
 • het gevoel gehad dat er een makkelijkere en beter passende manier moet zijn om je bedrijf te laten groeien, maar kom je er maar niet achter HOE DAN?
 • iemand willen slaan omdat het de zoveelste persoon was die riep dat je blij moet zijn met wat je hebt, terwijl jij aan alles voelt dat je nog veel meer kunt bereiken dan je nu doet?  

Je vindt de antwoorden in je human design.

Hi, ik ben Marianne! Als level 1&2 human design specialist help ik ondernemers om het maximale uit hun human design te halen. Ik ben opgeleid door Karen Curry, die gelooft dat wij hier zijn om een overvloedig en plezierig leven te leiden en allemaal perfect ontworpen zijn om ons purpose te leven door te ZIJN. 

Wil jij je ook weer herinneren hoe jij oorspronkelijk bedoeld bent te leven, te handelen en te zijn? En van daaruit ondernemen en de gave van jouw diensten met de wereld delen? Lees dan vooral verder!

Human design is relatief nieuw, maar gebaseerd op eeuwenoude wijsheid.

 • De Chinese I Ching
 • De Joodse Kabbalah
 • Het Hindu Chakrasysteem
 • Westerse en Oosterse astrologie
 • Quantumfysica (oké deze laatste is niet echt eeuwenoud inderdaad)

Het helpt je om beslissingen te nemen op de voor jou juiste manier. Om gemakkelijker het leven te creëren waar je van droomt. En dus ook om je bedrijf te runnen op de manier die het beste bij jou past en je het meeste succes oplevert. 

Hoe dat zit?

Human design deelt mensen op in 5 verschillende energietypes.

 • Manifestors (9%)
 • Generators (37%)
 • Manifesting Generators (33%)
 • Projectors (20%)
 • Reflectors (1%)

Je type wordt bepaald door een combinatie van 3 factoren: of jouw sacral centrum (het roze vierkant in onderstaande afbeelding) ingekleurd is, of jouw keel centrum (het bovenste bruine vierkant) ingekleurd is, en of één van de vier motor centra (de onderste vier ingekleurde figuren) verbonden is met het keel centrum (het bovenste bruine vierkant).

Gelukkig hoef je dit niet zelf uit te zoeken, dat staat gewoon op je chart.

Naast deze indeling zijn er nog allerlei andere eigenschappen die jouw design kleuring geven, waardoor er oneindig veel variatie ontstaat. Maar om de basics van human design en ondernemen te begrijpen kom je al een heel eind als je de types kent. 

Weet je nog niet welk type jij bent?

Dan is jouw volgende stap om nu naar deze website te gaan om jouw gratis chart te laten maken. Tenzij je je exacte geboortetijdstip niet weet natuurlijk...dan moet je eerst even je moeder appen ;).

Vertel ik je daarna alles over de verschillende types!

Manifestors zijn de opstarters.

Zij zijn het enige type dat, zonder enige input van buitenaf, een plan kan hebben en dat dan ook kan gaan uitvoeren. Onafhankelijk van anderen en onafhankelijk van de buitenwereld. 

Als manifestor is jouw superpower dat jij met jouw vernieuwende ideeën en creaties de wereld verandert.

Om dit zo succesvol en gemakkelijk mogelijk te doen, is het belangrijk dat manifestors hun omgeving regelmatig laten weten waar ze mee bezig zijn. En dat ze middenin hun creative proces beter niet gestoord kunnen worden. 

De manifestor strategie - vanuit het niets je eigen werkelijkheid kunnen creëren - wordt in de Westerse maatschappij vaak gezien als DE manier om dingen voor elkaar te krijgen.

Terwijl dit dus alleen goed werkt voor manifestor-types. Aangezien maar ongeveer 9% van onze maatschappij uit manifestors bestaat, is de kans dus vrij groot dat jij dit jarenlang tot jouw eigen grote frustratie hebt geprobeerd. Terwijl dat helemaal niet de bedoeling is.

Generators en manifesting generators brengen ideeën in de werkelijkheid.

Generators en manifesting generators hebben toegang tot oneindig veel creatieve energie en kunnen dus bergen werk verzetten zonder uit te rusten. De Duracel konijntjes waar alle andere types - manifestors, projectors en reflectors dus - regelmatig moeten rusten en soms zelfs een tijdje helemaal niet moeten werken. 

Er is één maar: deze types moeten wachten tot er iets in de buitenwereld gebeurt waar ze op kunnen reageren, vóórdat ze actie kunnen ondernemen. Die reactie komt uit hun onderbuik. Een 'ja' klinkt als "ahah" en een 'nee' als "nuhuh".  

Manifesting generators kunnen overigens, net als manifestors, initiëren. Maar pas NADAT ze een onderbuik-ja hebben gevoeld op 'iets' uit de buitenwereld. 

Als generator of manifesting generator is jouw superpower dat jij precies kunt weten wat je mag creëren en vervolgens eindeloze energie en momentum hebt om dat ook voor elkaar te krijgen.

Projectors zijn de gidsen.

Dit type is bedoeld om de andere types te helpen om zo efficiënt en succesvol mogelijk te werken. Als adviseur/mentor/coach/teacher dus. Niet als degene die zelf het werk uitvoert. Wat best tricky kan zijn in een maatschappij waar we onze eigenwaarde vaak (onbewust) ontlenen aan...juist: hoe hard we werken. 

Projectors zijn niet bedoeld om zomaar iedereen te gidsen. Ze moeten eerst uitgenodigd en erkend worden in hun talent. Spreken ze voor hun beurt, dan worden ze in het meest gunstige geval niet gezien of gehoord. In het minst gunstige geval vinden mensen ze...een tikkie verschrikkelijk. 

Als projector is jouw superpower dat je mensen nog beter kunt zien dan zij zichzelf en ze kunt helpen om hun leven te veranderen. 

Reflectors zijn hier om de wereld mooier te maken.

Niet geheel onverwacht, gezien de naam van dit type, is de reflector het type dat alle andere types voortdurend spiegelt. Dat is niet altijd de meest dankbare taak, aangezien de ander natuurlijk meestal niet doorheeft dat ze gespiegeld wordt. 

En reflectors doen dit spiegelen niet bewust, waardoor ze zich in verschillende gezelschappen heel verschillend kunnen gedragen. Identiteitscrisis waiting to happen dus...tot je over dit systeem leerde. Uiteindelijk is jouw taak als reflector namelijk een hele bijzondere: je helpt de mensheid helen en groeien. 

Als reflector is jouw superpower dat jij perfect kunt aanvoelen wat mensen of een omgeving nodig hebben om het leven mooier te maken.

Elk type heeft dus haar eigen strategie en taak.

En uiteraard komen bij elke strategie voordelen en uitdagingen kijken. Wanneer je je bewust bent van hoe jouw strategie werkt, wordt het steeds makkelijker om daar ook naar te gaan handelen. En als je dan ook nog de valkuilen van jouw strategie kent, dan wordt leven en ondernemen vanuit alignment ineens een stuk vanzelfsprekender!


Wil jij jouw human design ook gaan inzetten om nog makkelijker en met nog meer plezier je bedrijf te laten groeien?


Dan nodig ik je van harte uit om samen in jouw human design te duiken tijdens een human design business reading. In deze 90-minuten durende sessie (waarvan je uiteraard een opname krijgt) duiken we in:

 • jouw type & strategie
 • je authoriteit (hoe je het best en gemakkelijkst beslissingen maakt)
 • jouw profiel (die twee getalletjes met een schuine streep ertussen op je chart)
 • de kracht van je gedefinieerde en ongedefinieerde centra. 

En heb je geen idee wat deze termen betekenen? No worries, je ontvangt van tevoren een video met uitleg zodat we tijdens de sessie zelf direct de diepte in kunnen!

Na deze sessie kan jij je human design optimaal inzetten om makkelijker te ondernemen en je klanten nóg beter van dienst te zijn.

Jouw investering: 400 plus BTW.

Hoe je zelf meer kunt leren over human design


Gratis

Er zijn HEUL veel gratis resources te vinden over human design...en er zijn dus ook verschillende smaken.  

Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld de content die bij de klassieke school van human design hoort vaak gecompliceerd geformuleerd en wordt het systeem naar mijn mening niet per se heel positief benaderd. Aangezien ik eerst vooral met deze informatie in aanraking kwam, heb ik human design in eerste instantie naast me neergelegd. Probeer dus vooral eens de zoekterm human design op Youtube of de hashtag human design op Instagram om erachter te komen welk soort content voor jou resoneert. Human design is een levend systeem en ontwikkelt zich voortdurend. Ook jij mag dus je eigen visie hierop vormen op basis wat je leert en op basis van wat jouw intuïtie en/of sacral je vertelt. 

Lezen

Ik kan je het boek van mijn teacher Karen Curry echt van harte aanbevelen als je meer over human design wilt leren!

Ze legt human design op een heldere manier uit (als in: in normaal Engels, en niet met dat soms nogal cryptische taalgebruik dat je zo vaak ziet als human design wordt uitgelegd) en heeft een bijzonder positieve benadering van het materiaal. In het boek bespreekt ze: de human design chart, de verschillende types met strategie, profielen, de centra, alle gates, de circuits en alle kanalen. 

Chart software

Even eerlijk: ben jij nu ook van iedereen die je kent en met wie je werkt aan het proberen om de geboorte-informatie los te peuteren zodat je charts kunt maken? Dan word je denk ik heel blij van een Genetic Matrix account! Dit is de meest nauwkeurige software om charts mee te maken. Andere voordelen: je hebt altijd al je charts op een rijtje, je krijgt er extra informatie bij zoals bijvoorbeeld determination, environment, motivation en sense, en afhankelijk van het level van je abonnement kun je allerlei interessante charts maken zoals bijvoorbeeld connection charts (over hoe de relatie om samenwerking er tussen twee mensen uitziet) sleep charts (als we slapen hebben we een ander design dan wanneer we wakker zijn) en transit charts (superhandig voor types die gevoelig zijn voor maan transits). O, en had ik je al over talking charts verteld? Een superleuke start-reading waarin al je gates, kanalen, je type en profiel worden besproken. Deze kun je ook zonder abonnement bestellen, wanneer je wel een abonnement hebt krijg je korting. 

Je kunt hier een abonnement afsluiten of talking chart bestellen.*

Twijfel je over welke je in jouw situatie moet kiezen? Stuur me even een mailtje met een korte beschrijving van jouw situatie, dan adviseer ik je graag! (info@mariannevandenbroek.com)

Elke week iets nieuws leren

Wil je nóg dieper in human design duiken? Dan is de Understanding Human Design membership echt een no-brainer. Je krijgt: maandelijks een nieuwe human design training én toegang tot alle trainingen die al gedaan zijn (bijvoorbeeld: intuition by design, money by design, transform your relationships), superheldere video's met alle basics van human design, een community waarin je al je vragen kunt stellen en toegang tot experts inclusief Karen Curry herself om live je vragen te stellen over human design of over jouw eigen chart. Voor maar 35$ per maand! Ik ben groot fan.

Je kunt hier de membership uitchecken en aanschaffen.*

* De links in deze sectie zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie krijgt als jij via deze link iets aanschaft. Uiteraard kost dat jou niets extra! Ik ben trotse affiliate partner en gebruiker van de producten die ik hier noem en zou NEVER iets aanbevelen wanneer ik zelf niet 100% van de waarde overtuigd ben.