Vraag jij je ook steeds af hoe het nou zit met die zone of genius en excellence? Of wist je misschien nog niet dat je je dat zou móeten afvragen? Een korte recap:

De term 'zone of genius' komt uit het boek 'The big leap' van Gay Hendriks. 

Hij beschrijft in zijn boek dat al onze bezigheden in vier verschillende zones zijn in te delen:

  • zone of incompetence: dat wat we niet kunnen
  • zone of competence: dat wat we kunnen, maar heel veel mensen kunnen het (veel) beter dan wij
  • zone of excellence: de dingen waar we heel goed in zijn, meestal zijn ze aangeleerd
  • zone of genius: dat ene ding waarin je beter bent dan iedereen die je kent, dat je moeiteloos afgaat - het voelt niet eens als werk- en waar je energie van KRIJGT.

Je zone of genius is niet een specifieke activiteit (zoals coachen of fotograferen), maar iets dat je doet tijdens deze activiteit dat heel bijzonder is.

Waar de magie en de transformatie plaatsvinden. En vaak heb je niet eens door dat je het doet, of dat het bijzonder is. Omdat het voor jou zo natuurlijk en vanzelfsprekend is. Daarom kan het lastig zijn om je eigen zone of genius te vinden. Vaak weet je het wel ongeveer, maar niet exact.

Het is heel belangrijk om WEL precies te weten wat je zone of genius is.

Want hoe meer je erin werkt, hoe makkelijker en leuker je werk wordt. En hoe beter je je klanten kunt helpen. Met je zone of genius kan je levens veranderen, zelf goed geld verdienen, en het voelt goed en gemakkelijk. 

Het lijkt dus een no-brainer om zoveel mogelijk in je zone of genius te willen werken... 

Alleen is het in de praktijk nog best ingewikkeld om uit te vinden wanneer je in je zone of genius aan het werk bent, en wanneer je per ongeluk toch weer in die bloody zone of excellence beland bent.

Dat komt doordat je zone of excellence heel comfortabel VOELT. 

Zoveel mogelijk in je zone of genius werken levert je verreweg het meest op. Maar hoewel het werk zelf dan veel makkelijker wordt, voelt het kiezen voor je zone of genius vaak nogal oncomfortabel.

Omdat:

  • veel mensen in jouw omgeving je kennen in je zone of excellence, en dus verwachten dat je dat blijft doen. (Met de beste bedoelingen, uiteraard!)
  • je superveel tijd en energie hebt gestoken in het aanleren van die skill, dus hoe zonde als je daar uiteindelijk niets mee doet? (Bye bye 17 jaar opleiding tot gepromoveerd medisch specialist bijvoorbeeld...in mijn geval.)
  • jouw klanten weten hoe goed je hierin bent (en nog niet weten dat er iets anders is waarin je ECHT EEN FREAKING ROCKSTAR BENT) en je dus hierom blijven vragen.

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: omdat werken in je zone of genius zo kwetsbaar kan aanvoelen. 

Als je datgene aanbiedt wat jij het allerbeste kunt. Wat het allerdichtst bij jouw hart ligt. En je wordt dáár op afgewezen? Dat voelt desastreus! Dus blijf je er onbewust bij weg om jezelf die heartbreak te besparen. 

Kiezen voor je zone of genius vraagt dus zowel iets van je mindset als van hoe bewust je je bent van je onderliggende angsten.

En er bewust zoveel mogelijk in werken vergt moed! Daarom is jou helpen om jouw aanbod te baseren op je zone of genius en het loslaten van werkzaamheden die hier niet goed bij passen een belangrijk onderdeel van het werk dat we samen doen. Wil je hier meer over weten? Je kunt hier meer lezen over mijn werkwijze en de verschillende manieren om met mij samen te werken!


Herken je die vicieuze cirkel?

Je baalt van een situatie. En tegelijkertijd realiseer je je dat de weerstand tegen die situatie het onmogelijk maakt om iets anders te creëren.

En het voelt vrij onmogelijk om je daar uit te denken...

Daar heb ik een hele fijne en snelle oplossing voor!

Met deze 6 minuten durende tapping video los je de energetische blokkade op zodat je kunt accepteren en loslaten, zonder dat je daardoor passief wordt en niet meer in staat bent om geïnspireerde actie te ondernemen.

Wanneer je je nu inschrijft voor mijn nieuwsbrief (over ondernemen vanuit je zone of genius, human design en alignment) ontvang je de video direct in je inbox.

Ik stuur je nooit spam (beloofd!) en je kunt je altijd uitschrijven. Je vindt HIER mijn privacy policy.